MGP-anmeldelse sang for sang

MGP-geeken som jeg er, har laget en mgp 2010-anmeldelse:

1. Azerbaijan: De hadde fine kjoler og sang en fin sang. En ganske rolig og fin åpning på det hele.

2. Spania: En relativt kjedelig sang, men stakkers, det kan ikke ha vært kjekt å få et uventet besøk på scenen.

3.  Norge: Han tok seg sterkt inn i siste halvdel av sangen, etter en relativt svak og usikker begynnelse. Han var sikkert nervøs. Jeg elsker sangen og har den godt lagret på ipoden. Heia Norge sier jeg!

4. Moldova: Spesielt, men en ganske fengende sang. Litt mye rot på scenen kanskje, men det er jo typisk grandprix.

5. Kypros: Jeg likte denne sangen ganske godt. En litt good-feeling sang

6. Bosnia & Hercegovina: Dette var egentlig en ganske grusom sang. Neste sånn at jeg ville lukke ørene. Det var bråkete.

7. Belgia: Uskyldig, enkelt og vakkert. Likte særlig godt da han sang fasett. Han får min stemme.

8. Serbia: Her har jeg ett ord og si: Rart! Jeg synes ikke sangen var mye å skryte av. Meget spesielt og for et komisk ansikt på fyren.

9. Hvite Russland: Dette var en fin sommerfuglsang, men den faller litt igjennom. Litt svake stemmer på vokalistene.

10. Irland: Fin og sterk stemme. Egentlig en fin sang, men ikke ekstraordinært. Jeg likte ikke fargekomboen med hennes rød/oransje hår og lilla kjole. Kjolen burde heller ha gått i blå-grønne farger. Får kanskje min stemme.

11. Hellas: Maskulint og tøft. Sangen og opptreden fikk meg til å tenke på Pirates of the Caribbean. Jeg likte derimot ikke refrenget. Det var for folkesangaktig.

12. United Kingdom: En helt ok sang som aldri tok helt av. Det første jeg tenkte var boyband, litt på grunn av sangen og mye på grunn av vokalisten. Koringen ble litt ustemt og falskt til tider. Fine kjoler på jentene. De skal ha litt kreds for kommentatoren, Graham Norton.

13. Georgia: Sangen er skrevet av Hanne Sørgård fra Stavanger, så det er jo et pluss i boken. Sangen var opprinnelig skrevet til Celine Dion og for min del satt det et stor preg på opptredenen. Det jeg tenkte igjennom hele sangen, da jeg så på, var at det var en typisk Celine Dion sang som hadde vært bedre hvis hun sang den. Selvom, var det en veldig fin sang og for all del, hun som sang var veldig flink å synge og hadde en veldig fin kjole. Hun skal få en stemme.

14. Tyrkia: Denne sangen var det et av de mest kjente tyrkiske bandene som fremførte. Bra band og overraskende bra sang, selv om det ikke er helt min type musikk. Sceneshowet var tøft, men tok litt vel av ut over i sangen.

15. Albania: God begynnelse på sangen, den fikk i hvertfall oppmerksomheten min. Gøy og fengende sang, men leker vi Madonna? De hadde en fiolinist på scenen, det trekker litt ned i mine øyne. Jeg føler at de som hadde fiolin i år var litt wannabe Rybak. Det er nok ikke en sang som ligger igjen i mine minner.

16. Island: Jeg pleier alltid å like Island sine sanger. Jeg synes de er veldig flink og synes også de leverte i år. Bra intro på sangen og generelt en bra sang som fikk med seg publikum, alle reiste seg. Stor dame, stor stemme og greit outfit. Hun skal få min stemme.
 
17. Ukraina: Hun hadde en flott stemme, men en litt for deprimerende sang for mgp. Man kommer ikke til finalen i mgp og synger om at the end is near. Antrekket var helt grusomt.   

18. Frankrike: Dette er heiasangen for Frankrikes VMfotballlag. Det var jo egentlig en artig sang. Veldig fotballsang, men det kom jo ikke som et sjokk. Klærene stod ikke helt i stil til sangen.

19. Romania: Skrevet av en norsk-romener. Faktisk en ganske så fin sang. Jeg likte den jeg, men er ikke min nye yndlingssang. Den kvinnelige vokalisten var pen!

20. Russland: En ganske kjedelig sang, men den tok seg opp i refrenget!

21. Armenia: Hun sa i et intervju at hun var sikker på at hun skulle vinne, ikke vet jeg hvorfor. Grei sang, men ikke helt det store, men hun var jo faktisk en av favorittene. Spesielt antrekk; bukse og kjole? Det er nei, i min bok!

22. Tyskland: Hun var også en av favorittene og jeg liker sangen! Litt spesiell sang og det gjorde at jeg likte den enda bedre. Hun var flink. Hun får min stemme og er en av mine to favoritter( ved siden av Norge). 

23. Portugal: Litt svak stemme på vokalisten, synes nå jeg, men ellers en fin sang.

24. Israel: Jeg trodde da virkelig det het EUROvision song contest, men,men. Her har vi kveldens idoldeltaker. En treg og dyster sang.  

25. Danmark: Vårt kjære naboland. Har vi med en kopiist å gjøre, var det første jeg tenkte, men vi må jo støtte naboene våre. Førsteinntrykket av sangen som en kopi forsvant fort da refrenget kom, for det var nydelig! Den kvinnelige vokalisten var utrolig flink å synge. De får min stemme og er den andre av mine to favoritter( ved siden av Norge).

( 26. ) Spania: Kjedelig nå også.
(bilder lånt fra vg og nrk)

Et av kveldens beste show var jo garantert Madcon sitt. Dén sangen likte jeg! Og det var stilig laget til! En hel verdensdel samles:)

Så der har dere mine meninger. Nå er det slutt på stemmingen og jeg venter i spenning på resultatene. Vi vet jo alle at den gøyeste delen av mgp er poengutdelingen;) Kos dere og jeg kommer tilbake med resultatene straks de er kommet.

12 kommentarer

heia norge og dammark! :-)

Mikan

29.05.2010 kl.23:34

Madcon var absolutt det beste showet i kveld.. Enorm stemning i Telenor Arena i kveld!

TonjeOGMarte

29.05.2010 kl.23:40

Likte Bosnia og Tyrkia best!

mo9q

30.05.2010 kl.00:00

Heia Tyrkia^^ Norge syns jeg virkelig hadde en svak, og kjedelig sang desverre.
Syns Norge gjorde det dårlig. Han har ikke så innmari fin stemme syns jeg. Syns han fra England var ganske bra, han var pen og hadde en fin presentasjon av sangen! :)

Men Tyskland er garantert best!
kult jeg heier på island og Hellas!

Anonym, 14 år og gravid

30.05.2010 kl.00:11

Heier på Norge!! :)

imsunshine

30.05.2010 kl.00:13

Jeg syntes att Frankrike var best, siden sangen var så fengende ! :-D også Norge sin sang var jo utrolig fin og høre på, men litt kjedelig ettervært :-)

Du har en kjempe fin blogg isåfall :-D

imsunshine

30.05.2010 kl.00:22

Sv; Tusen takk for kommentar tilbake ! :-D

MaDammIngrid

30.05.2010 kl.00:23

mo9q: Norge vant nok ikke nei, men Tyskalnd var flink da..Tyrkia var kul;)

MaDammIngrid

30.05.2010 kl.00:27

Lillian ' kommenterer alltid t: Norge, Danmark og Tyskland var mine favoritter. Synd Norge ikke vant, men det ble jo Tyskland:)

Reasons To Be

30.05.2010 kl.15:40

irland sitt refreng er jo heeelt likt my heart is yours. du kan spille de oppå hverandre uten å merke det.. og danmark sin minnet veldig om a moment like this av kelly clarkson men jeg likte den.. har faktisk også rangert på min egen blogg hvis det kan være noe å se på?

Skriv en ny kommentar

hits