Scrapbooking & fotoalbum

Nå starter jeg en ny kategori på bloggen min: Scrapbooking & fotoalbum. Grunnen til at jeg gjør dette er nettopp fordi jeg elsker å lage album/scrapbook. Jeg synes det er veldig viktig å fremkalle bilder og lime dem inn i album. På den måten tar man vare på minnene, og det er lett å ta en "trip down memorylane." Man kan alltids se på bildene man har tatt på pc'en, men det er lettere og mye mer kos å sitte seg godt inn i sofakroken og bla i albumene sine. Og hva er da bedre enn å faktisk se i fine album man har gjort seg i flid med? Jeg ser bare hvordan Mormor fortsatt har sine fine album hun laget da hun var på min alder. Det er så koselig å se i dem, både alene og sammen med familien. Et album varer for evig, så og si. Jeg er 23 år og føler allerede nå at jeg har glemt langt over halvparten av alt jeg har opplevd, tenk om 40 år? Hva husker jeg da montro? Da skal jeg love deg det er greit å ha noen fine album å titte i.

 I denne forbindelse vil jeg gi dere tips og gjerne litt inspirasjon. Jeg kommer til å legge ut bilder av scrapbooksider minst en gang i uken.

Tips: Start med å kjøpe noen fine album med ark man kan lime bildene inn på selv. ( altså ikke med plastlommer ). Jeg synes i hvertfall det er mye kjekkere med album jeg synes er fine utenpå, enn de som bare er helt vanlig og ok. På den måten blir det et komplett produkt; fint både inni og utenpå.
Her er et eksempel fra et album jeg har laget fra en Londontur med min kjære. I dette albummet er hver side som en stor plastlomme med et ark inni. Jeg tok ut arket, laget sidene fin og ferdig, deretter satt jeg arket tilbake i plastlommen. På den måten holder sidene seg bedre.

Lykke til, og still gjerne spørsmål hvis du har noen, enten i kommentarfeltet eller på mail: madammingrid@gmail.com

10 kommentarer

Lillesmurf - Kari

04.10.2010 kl.14:06

Scrapbooking er moro :)

SV: Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar :) Likte bloggen din veldig godt også <3 Håper du får en strålende mandag :)

Cupcakes og Champagne

04.10.2010 kl.15:08

Klipper du til disse scrapbookarkene for å få det til å passe? Har kjøpt masse ark nemlig, men kommer liksom aldri i gang?

Og hvordan gjør du det når albumet ikke har plastlommer? Limer du alt sammen?

Kanskje litt dumme spørsmål, men jeg synes alle er så flinke og så klarer jeg bare ikke komme i gang selv!

MaDammIngrid

04.10.2010 kl.16:15

Cupcakes og Champagne: Hei:) Ja, arkene er som regel for store for albumsidene, så da klipper jeg de til. Det er ikke alltid jeg fyller hele siden med et slikt ark, lager gjerne bare en "ramme" rundt bildet. Limer da bare bildet på arket og klipper det ut med så bred ramme jeg vil ha.

Hvis albumet ikke har plastlommer( altså, at hele siden er en stor plastlomme, kjøper ikke de med flere plastlommer per side ) da limer jeg bare rett på siden. Hvis du vil ha et helt fint ark i bakgrunnen, klipper du det til, limer det inn på siden og så limer du bilder, klistremerker, evt mer ark o.l oppå.

Håper jeg forstod spørsmålene rett, hvis ikke er det bare å spørre igjen, men ikke dumme spørsmål i hvertfall! Det er av og til litt tiltak å komme igjen, men hvis du først setter deg ned kommer du fort inn i det. Jeg pleier bare å lage et par sider om gangen, ellers er det lett å bli lei. Hvis du kjøper mye utstyr( masse klistremerker, ark, penner og slikt ) blir det litt lettere, da fyller du lett opp en side. ( og alle sidene trenger ikke å være liker full )

Lykke til og have fun! Jeg kommer til å legge ut flere bilder og gi fler tips:)

-Ingrid

julia bjelde

04.10.2010 kl.21:57

ååh, så fint! har alltid hatt lyst å begynne med scrapbooking sjøl.

MaDammIngrid

04.10.2010 kl.21:59

julia bjelde: Ja, du må gjøre det:) Er kjempegøy når du først kommer igang:)

Cecilie

04.10.2010 kl.23:14

Scrapbooking er kjempegøy, men jeg har ikke tolmodighet til å knote med små detaljer. Derfor blir alltid mine album veldig enkle. Jeg har veldig lyst til å lage et album med ark i plastlommer. Tidligere har jeg bare laget album der jeg limer på svarte sider. De med ark blir oftere fine syns jeg. Det er en dyr hobby! Må spare litt penger:)

marchi

05.10.2010 kl.18:13

Er morsomt å lage scrapbook ja, i tillegg er det også koselig å se tilbake på. Kjempefin gaveide også :)

Cupcakes og champagne

05.10.2010 kl.21:50

Takk for svar :) Du svarte på akkurat det jeg lurte på ;)

Hvor kjøper du mest utstyr? Har vært på Panduro og handlet en del, men er litt dyrt der :/

MaDammIngrid

06.10.2010 kl.13:22

marchi:Ja! det er en veldig fin gave!

MaDammIngrid

06.10.2010 kl.13:24

Cupcakes og champagne: Så bra:) Det er litt dyrt på panduro ja! Kjøper ikke så mye der.. Jeg skal lage et innlegg i helgen eller noe om hvor jeg kjøper utstyr, og gi de tipsene jeg har:)

Skriv en ny kommentar

hits